Vorige edities

2024

onvergetelijke 43e editie met nieuw Nederlands record

De 43ste NN Marathon Rotterdam gaat de geschiedenis in als een zeer gedenkwaardige editie. Niet alleen vanwege het indrukwekkende eerbetoon aan de dit jaar verongelukte wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ook door het Nederlandse record van winnaar Abdi Nageeye (2.04.45). Bovendien zong Lee Towers voor het laatst live de lopershymne You’ll never walk alone en drukte de afscheidnemende burgemeester Ahmed Aboutaleb nog één keer ontelbaar vele handen.

42ste NN Marathon Rotterdam feest met lopers om trots op te zijn

Ook zonder een zonnetje beleefde de NN Marathon Rotterdam een hartverwarmende 42ste editie. Met hoofdrollen voor onder anderen de Belgische winnaar Bashir Abdi en de Nederlandse kampioenen Abdi Nageeye en Anne Luijten. Met de als vanouds bruisende Coolsingel als hoogtepunt voor álle lopers.  

2023
2022

UITBUNDIG ORANJEFEEST OP DE COOLSINGEL BIJ 41STE NN MARATHON ROTTERDAM

Een half jaar na het in alle opzichten geslaagde jubileum beleefde de NN Marathon Rotterdam zondag 10 april opnieuw een feestelijke editie, de 41ste. Met Abdi Nageeye als eerste Nederlandse winnaar ooit en bovendien met nationale records van hem én Nienke Brinkman. “De bruisende Coolsingel kleurde volledig oranje bij deze overweldigende aflevering van #demooiste,” zegt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland.

‘BRONZEN BELG’ GOUD WAARD IN BEVRIJDENDE 40STE NN MARATHON ROTTERDAM VOL RECORDS

Er moest lang op worden gewacht, om precies te zijn 930 dagen, maar de jubileumeditie van de NN Marathon Rotterdam werd het feest waarop was gehoopt. Op een verrukkelijke herfstdag ging Bashir Abdi voor in een zonnige regen van records. De Belg, elf weken geleden derde bij de Olympische Spelen in Japan, triomfeerde in een Europees record van 2.03.36, tevens parcoursrecord, de snelste tijd ooit in Nederland gelopen en wereldwijd de op een na beste prestatie van het jaar.

2021