Bereikbaarheid

Tijdens het marathonweekend is Rotterdam op veel plekken afgesloten. Deelnemers en toeschouwers worden daarom aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Het Centraal Station en de metrostations Beurs en Blaak zijn uitstekend bereikbaar en liggen vlak bij de start- en finishlocatie. Let op: metrostation Leuvehaven is zondag 13 april tot 15.00 uur afgesloten.

Komt u met de auto? U kunt gebruik maken van de P+R parkeergarages Kralingse ZoomSlinge en Alexander en de overige P+R terreinen aan de rand van de stad. Rijdt u de stad in, houdt er dan rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk zal zijn.

Lees hieronder meer informatie over de bereikbaarheid van Rotterdam.

Interactieve plattegrond
Bekijk hier de interactieve plattegrond met looproutes naar de start en de diverse onderdoorgangen om het parcours over te steken. Tip: klik rechtsonder op “mijn locatie” om de dichtstbijzijnde locaties te zien.

reisadvies

Reizen naar het evenement
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Het Centraal Station, Beurs en Blaak zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de start- en finishlocatie. Metrostation Leuvehaven is zondag 13 april t/m 15.00 uur afgesloten. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk zal zijn in de stad.

Naar de start (ter hoogte van het WTC): Blaak en metrostation Beurs

Let op! Wanneer je in een vroege wave start, zal nog niet al het openbaar vervoer op gang zijn. Plan je reis van tevoren op 9292.nl

– Naar de start (ter hoogte van het WTC): Blaak en metrostation Beurs
– Naar de finish op de Coolsingel: metrostation Beurs

– Naar de start (ter hoogte van het WTC): Blaak en metrostation Beurs
– Naar de finish op de Coolsingel: metrostation Beurs

– Tassenafgifte op het Schouwburgplein: Rotterdam Centraal
– Naar de start: metrostation Beurs

– Tassenafgifte op het Schouwburgplein: Rotterdam Centraal
– Naar de start: Blaak

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip.

Algemene afsluitingen:

  • Coolsingel (Hofplein – Meent): vrijdag 10.00 uur t/m zondag 23.00 uur 
  • Schiedamsedijk: zaterdag 06.00 uur t/m zondag 20.00 uur
  • Rodezand + Stadhuisstraat + Raamplein + Doelwater: zaterdag 06.00 uur t/m zondag 23.00 uur
  • Burgemeester van Walsumweg: zondag 05.00 uur t/m 17.00 uur

De Wilhelminakade blijft bereikbaar, hiervoor wordt het verkeer in twee richtingen toegelaten in de Otto Reuchlinweg via de Posthumalaan. Ben je toch met de auto? Dan luidt het advies: kom je via het westen de stad in, ga er dan in het westen weer uit. Kom je vanuit het oosten, ga dan ook via het oosten weer uit.

Klik hier voor een overzicht van de wegafsluitingen.

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Rotterdam gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom de start- en finishlocatie zijn rondom NN Marathon Rotterdam niet, of beperkt bereikbaar. 

Een alternatief is om te parkeren op een van de P+R-locaties aan de rand van de stad en verder reizen met het openbaar vervoer. Let op: Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer. Op een aantal P+R-terreinen kunt u alleen gratis parkeren als u verder reist met het openbaar vervoer mét een OV-chipkaart of een RET-dagkaart met chip (uit de automaat of bij de bestuurder gekocht). Op de pagina P+R-terreinen leest u welke dat zijn en hoe het werkt.

P+R

Adres

Metrolijn

Reistijd

Meijersplein

Fairoaksbaan 300

E

9 min.

Capelsebrug

A. v. Rijckevorselplein 20

A/B/C

12 min.

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 50

A/B/C

8 min.

Slinge

Slinge 763

D/E

12 min.

Alexander

Alexanderlaan 35

A/B/C

18 min.

Voordelig parkeren:
Je kunt de auto tegen een voordelig tarief parkeren bij een van de onderstaande parkeergarages:

  • Parking Europoint (Marconistraat 16) 
  • Q-Park Schiecentrale (Schiehavenkade 120)
  • Parking Hofplein (Hofplein 20)
  • Parking Rotterdam Building (Sint-Luciastraat 59)

Maasstad Ziekenhuis
Vanaf de Rijksweg A-16 alleen via Rijksweg A-15 (zie omschrijving hieronder)

Vanaf Rijksweg A-29 – via A-15 Ridderster – IJsselmondse Randweg

Vanaf A-15 Ridderster-IJsselmondse Randweg

Vanaf de rechter Maasoever via de Maastunnel – Pleinweg – Zuidplein – Vaanweg naar knooppunt Vaanplein A 15 richting Dordrecht IJsselmonde Barendrecht en via IJsmondse Randweg.

Ikazia Ziekenhuis
Vanaf de Rijksweg A-15 – Vaanplein – Vaanweg – Stevelsweg – Motorstraat.

Erasmus MC & Sophia Kinderziekenhuis
Vanaf de Rijksweg A-20 via Kleinpolderplein (afrit 13), Stadhoudersweg – Statenweg – tunneltraverse – Rochussenstraat – Zimmermanweg.

Vanaf de Rijksweg A-15 via het Vaanplein – Vaanweg – Strevelsweg – Zuidplein – Pleinweg – Maastunnel – Westzeedijk.

Oogziekenhuis
Vanaf de Rijksweg A-20 via Kleinpolderplein (afrit 13) – Stadhoudersweg – Statenweg – tunneltraverse – Rochussenstraat – Westblaak – Hartmansstraat en William Boothlaan.

Vanaf de Rijksweg A-15 via het Vaanplein – Vaanweg – Strevelsweg – Zuidplein – Pleinweg naar de Maastunnel – Droogleever Fortuynplein – Westzeedijk – Vasteland – Schiedamse Vest.

Havenziekenhuis
Vanaf de Rijksweg A-16 (afrit 25) via het Kralingseplein – Abram van Rijckevorselweg en Maasboulevard.

St. Franciscus Gasthuis
Via de gebruikelijke route’s bereikbaar. Het verkeer vanaf Rotterdam-Zuid wordt geadviseerd om via de Rijksweg A-16, Rijksweg A-20 en het Schieplein (afrit 14) te rijden.

IJssellandziekenhuis
Via de gebruikelijke routes bereikbaar.

Metro stations Centraal Station, Beurs, Blaak en Wilhelminaplein zijn uitstekend bereikbaar en zijn gelegen vlakbij de startlocaties en de finish. Let op: metrostation Leuvehaven is zondag 13 april t/m 15.00 uur afgesloten. Plan je reis van tevoren op 9292.nl.

OVpay
Een kaartje kopen van tevoren is niet nodig, je checkt gewoon in en uit met OVpay. Gebruik dezelfde betaalpas, creditcard of een van deze passen op je mobiel bij zowel het in- als uitchecken. De kosten voor je OV-rit worden aan het einde van de dag van je rekening afgeschreven. Lees alles over OVpay.

Advies lopers
Als marathonloper kun je het beste uitstappen bij metrostation Beurs om naar de start op de Schiedamsedijk te reizen. Als 1/4 marathonloper kun je het beste uitstappen bij metrostation Blaak om naar de start op de Burg. van Walsumweg te reizen. Bij uitval tijdens de marathon kun je op vertoon van je startnummer gratis met de RET naar de finishlocatie/kleedgelegenheid reizen (metrostation Rotterdam Centraal).

Advies toeschouwers
Als toeschouwer kun je het beste uitstappen bij metrostation Wilhelminaplein voor de start van de NN Marathon Rotterdam. Wil je als toeschouwer naar de start van de 1/4 Marathon Rotterdam? Dan kun je het beste uitstappen bij metrostation Blaak. 

Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Blaak bevinden zich op loopafstand van de Marathon Sport Expo en de start en de finish op de Coolsingel. Deelnemers en bezoekers kunnen op zondag met de trein naar deze stations reizen. Houd in verband met de NN Marathon Rotterdam rekening met extra drukte in de trein. Het NS-team Supporter van Bewegen staat klaar op het station om iedereen te verwelkomen en aan te moedigen.

Voorbereid op pad? Raadpleeg vanaf 10 dagen voor vertrek en nogmaals kort van tevoren de Reisplanner in de NS-app of op ns.nl voor een actueel reisadvies op maat. Koop ook alvast online je vervoerbewijs. Reis je met een OV-Chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart, ook voor de terugreis. Zo voorkom je lang wachten bij de kaartautomaten.

OVpay
Een kaartje kopen van tevoren is niet nodig, je checkt gewoon in en uit met OVpay. Gebruik dezelfde betaalpas, creditcard of een van deze passen op je mobiel bij zowel het in- als uitchecken. De kosten voor je OV-rit worden aan het einde van de dag van je rekening afgeschreven. Lees alles over OVpay.

De snelle veerdiensten van de Waterbus brengen je comfortabel en snel van en naar Rotterdam. De Waterbussen varen tussen Rotterdam en Dordrecht en in de Drechtsteden. Klik hier voor meer informatie.