Toegankelijkheid

Rotterdam is een stad die veel doet aan toegankelijkheid. Veel van de openbare stoepen en pleinen waar de route van de NN Marathon Rotterdam langskomt zijn toegankelijk. Je kan overal langs de route gaan staan of zitten. Voor de openbare plaatsen geldt: vol is vol. Wil je gaan staan of zitten op een bepaalde plek, kom dan op tijd. 

 Vervoer  

Het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar en toegankelijk. Voor mensen met een beperking zijn er een aantal dingen waar ze rekening mee kunnen houden voor een bezoek aan het centrum. Hou rekening met extra reistijd vanwege drukte in het centrum.  

  •  Openbaar vervoer  

Het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar met Trein, Bus en Metro. Alle stations en haltes in Rotterdam zijn voorzien van gesproken halte-informatie, blindengeleidelijnen en zijn rolstoeltoegankelijk. Station Beurs en Blaak liggen op zo’n 500 meter afstand en zijn volledig toegankelijk.  

  • Fiets 

Kom je met een (aangepaste) fiets? Maak dan gebruik van de openbare fietsenstallingen op onderstaande locaties:  

Bewaakte stalling: Meent 151 

Onbewaakte stallingen: Lijnbaan, Binnenrotte en Hoogstraat. Hier kunnen ook aangepaste fietsen worden geplaatst. De fietsenstalling bij station Blaak en Zijl zijn niet rolstoeltoegankelijk.  

  • Auto  

Kom je met de auto? Het is een advies om dan gebruik te maken van de P+R terreinen net  buiten het centrum en verder te reizen via openbaar vervoer. Met de auto naar het centrum komen is gezien de vele wegafsluitingen niet mogelijk. Ook de meeste gehandicaptenparkeerplaatsen zijn buiten gebruik door het evenement

 

Kijkplaats voor mensen met een fysieke beperking  

Voor het oude Postkantoor aan de Coolsingel (ingang via Stadhuisstraat) is een aparte genodigde zone waar plekken zijn voor mensen met een hulpmiddel zoals een rolstoel, rollator of krukken. Voor scootmobielen hebben we hier geen ruimte beschikbaar. We gaan uit van 1m² per rolstoel/rollator.
Elke bezoeker mag één ondersteuner meenemen. Deze ‘rolstoel’ zone is in de buurt van de finish, vlak voor het Stadhuis.

Wil je gebruik maken van de ‘rolstoel’ zone? Stuur dan een e-mail naar verkeer@golazo.com om je aan te melden met tijdsindicatie en datum dat je aanwezig wilt zijn.

Hoewel hulphonden wettelijk zijn toegestaan, raden wij af om ze mee te nemen vanwege de drukte en het hoge geluidsniveau. Dit advies is in lijn met KNGF Geleidehonden.

Datum en tijd: Op zondag 13 april kan je van 09:30 – 16:30 uur terecht in deze zone. Op zaterdag 12 april 2025 is deze niet toegankelijk. 

Locatie ook te bekijken via: https://wolfmaps.com/kaart/nn-marathon-rotterdam-dbe4e2b

 

Rolstoeltoegankelijke toiletten 

Op de Coolsingel is er op twee locaties een rolstoeltoegankelijk toilet. De toiletten zijn portable chemische toiletten.

  • Rolstoeltoegankelijke zone / kijkplaats voor mensen met een fysieke beperking  
  • Coolsingel zijde Stadhuisplein naast bouwplaats  

Alle bovengenoemde locaties zijn ook verwerkt in onze interactieve kaart onder het kopje Rolstoel info: https://wolfmaps.com/kaart/nn-marathon-rotterdam-dbe4e2b 

 

Wensambulance  

Wil je komen met een Wensambulance? Wij zorgen graag voor een goede plaats aan de finish waar met het gezelschap herinneringen kunnen worden gemaakt. Neem hiervoor contact op via: info@marathonrotterdam.nl o.v.v. wensambulance. 

Voor mensen met een auditieve, visuele en cognitieve beperking hebben wij dit jaar nog geen toegankelijkheidsfaciliteiten beschikbaar.

Vragen 

Heb je vragen over toegankelijkheid, hulp nodig, of wil je bepaalde locaties bezoeken? Mail ons dan via verkeer@golazo.com.  We behandelen je informatie vertrouwelijk volgens de AVG-wetgeving.