training

Het succes van je race schuilt in een goede voorbereiding en opbouw van je lopen. Stap voor stap bouw je je trainingen op, zowel in trainingsintensiteit als in duurtijd en aantal. Weet je niet waar je moet beginnen of heb je wat hulp nodig? Hieronder vind je meer informatie over diverse trainingslopen en een trainingscursus voor zowel de marathon als de kwart. Een optimale voorbereiding tijdens jouw marathonweekend!

road2rotterdam trainingslopen

In aanloop naar de NN Marathon Rotterdam worden er door heel Nederland trainingslopen georganiseerd. De Road2Rotterdam Trainingslopen vinden plaats in diverse regio’sHet doel van de trainingslopen is je optimaal voorbereiden op de ruim 42 kilometer van #demooiste. Daarnaast geven de trainingslopen je de kans om de noodzakelijke lange duurlopen gezamenlijk te lopen.

Data trainingslopen

Het programma van de Road2Rotterdam Trainingslopen bestaat uit een serie van vier trainingslopen over 20, 25, 30 en 35 km, die respectievelijk plaatsvinden op zaterdag en/of zondag in de maanden januari, februari en maart 2025.  

Je kunt je aansluiten bij een groep die wordt aangevoerd door ervaren en goed herkenbare tempomakers (pacers). Uitgangspunt hierbij zijn de vijf kilometer tijden, die beginnen bij 22.30 minuten (4:30 min/km) en vervolgens oplopen tot 32.30 minuten (6:30 min/per km).  

Je kunt je aansluiten bij een tempogroep die de gewenste persoonlijke marathon-streeftijd het dichtst benadert. Het is gebruikelijk om je trainingslopen op een lager tempo te lopen dan je persoonlijke marathon-streeftijd. Er wordt wel van je verwacht dat je het niveau van de laatste groep (6.30 per km) aankan. De pacers fungeren tevens als vraagbaak en aanspreekpunt. 

Op elk 5 km-punt is water en sportdrank beschikbaar en bij de finish thee en een banaan, precies zoals bij de NN Marathon Rotterdam. 

Aanmelding voor de Road2Rotterdam Trainingslopen kan in het inschrijfformulier of via jouw persoonlijke dashboard (met de link in de bevestigingsmail). Vanaf 19 december is het alleen nog mogelijk om via na-inschrijving bij de betreffende locatie op de ochtend van de trainingsloop deel te nemen. De kosten van de trainingsloop hangen af van de vereniging, maar zal vanaf 5 euro per training kosten (contant betalen). N.B. Bij de eerste trainingsloop is het ook nog mogelijk om in te schrijven voor alle data ineens.

pac Trainingscursus 1/4 marathon

Wil je extra ondersteuning bij 1/4 marathon?
Je kan al 30 minuten achter elkaar hardlopen, maar je merkt dat het maar niet lukt om op eigen houtje de puntjes op de i te zetten. Wil je daarnaast extra ondersteuning om je einddoel te behalen? In aanloop naar de 1/4 marathon organiseren wij samen met atletiekvereniging PAC Rotterdam een trainingscursus om je hierbij te helpen.

De cursus wordt gehouden op de zaterdagochtend. De cursus start in januari.