20240414_143032_NN-MARATHON-ROTTERDAM_richardbrunsveld_113

Veerkracht in Rotterdam: Monique en haar kinderen staan samen aan de start van de City Run Rotterdam

De City Run Rotterdam staat bekend om de route van 4,2 km dwars door hartje Rotterdam en de unieke sfeer van het marathonweekend. Voor Monique (41) is deze jaarlijks terugkerende afstand meer dan alleen een sportevenement. Monique deelde haar bijzondere reden om deel te nemen en hoe ze na een periode van gezondheidsuitdagingen terugkeert aan de start, dit keer samen met haar zoon (14) en dochter (17).

Monique heeft de City Run Rotterdam al meerdere keren gelopen voordat gezondheidsproblemen haar dwongen te stoppen. Ze vertelde: “Ik heb al meerdere keren meegelopen met de City Run Rotterdam. Ik heb daar helaas mee moeten stoppen, omdat ik problemen kreeg met mijn hart.” Deze hartproblemen begonnen plotseling met enkele hartoverslagen maar monde uit in 1000 overslagen per dag. Ze had weinig energie en later onderging ze een hartoperatie. Hoewel de angst om weer te gaan hardlopen groot was, besloot ze toch deel te nemen aan de iconische run door de straten van Rotterdam.

De beslissing om dit jaar weer mee te doen, kwam niet zonder uitdagingen. Monique vertelde dat ze onlangs de diagnose fibromyalgie heeft gekregen, wat de fysieke uitdagingen van het hardlopen vergroot. Ondanks deze nieuwe uitdagingen was er één drijvende kracht achter Moniques beslissing: haar kinderen. “Het zit al heel lang in mijn hoofd om samen met mijn zoon en dochter deel te nemen aan de City Run Rotterdam. Voorheen was mijn zoon te jong om mee te doen, maar dit jaar heeft hij de minimumleeftijd, dus nu gaan we er samen voor. Ook vanwege de moeilijke periode die we samen gehad hebben en de strijd die we ervoor hebben moeten leveren,” deelde Monique.

Samen met haar zoon en dochter
Met haar zeventienjarige dochter en veertienjarige zoon aan haar zijde, ziet Monique deelname aan de City Run Rotterdam als een symbolische overwinning. “Ik wil hem gewoon een keer met hen gedaan hebben, omdat ik weet wat voor goed gevoel het je geeft als je daar over de Coolsingel loopt. En dat gevoel wil ik samen met hen ervaren en ook aan hen meegeven,” legde ze uit.

Monique en haar kinderen zijn vastbesloten om samen de uitdaging aan te gaan. Hoewel de training nog moet beginnen, kijken ze uit naar het moment waarop ze samen aan de startlijn staan. “We kijken wel waar we eindigen,” zei Monique, met een blik op de City Run Rotterdam op zaterdag 13 april.

Herinneringen koesteren
Wat Monique het meest koestert aan de City Run Rotterdam zijn de herinneringen aan de finishlijn. “De toeschouwers langs de kant geven zoveel energie. Je loopt door de stad en zelfs mensen die je niet kent moedigen je aan. En dan de finish dichterbij zien komen, dat vind ik het mooiste moment,” deelde ze. Met familieleden langs de kant om hen aan te moedigen, wordt deze editie van de City Run Rotterdam een bijzondere ervaring voor Monique en haar kinderen.

Terwijl ze zich voorbereiden op de race, is één ding zeker: de City Run Rotterdam van dit jaar zal niet alleen een sportieve prestatie zijn, maar ook een bewijs van veerkracht, doorzettingsvermogen en familiebanden.

Deel dit bericht

Meer nieuws