daniëlle-en-de-kinderen

Terug op de Coolsingel: de deelname van Daniëlle aan de NN Marathon Rotterdam

De klok richting de NN Marathon Rotterdam tikt, de spanning onder deelnemers én toeschouwers stijgt en de laatste puntjes worden op de i gezet. Zo ook voor Daniëlle (32) die dit jaar weer aan de start staat op zondag 14 april. In 2017 liep zij de marathon onder haar meisjesnaam en had zij nog geen kinderen. Nu, ongeveer 7 jaar later, is ze vastberaden om met haar getrouwde naam én onder aanmoediging van haar man en drie jonge kinderen weer te finishen op de Coolsingel.

Daniëlle weet als geen ander wat nodig is om een topprestatie neer te zetten. Haar passie voor sport en haar eigen ervaringen in het turnen hebben haar geleid naar haar huidige rol als leefstijlcoach voor topsporters bij Rotterdam Topsport. Maar Daniëlle heeft nog een andere uitdaging waar ze zich op richt: de NN Marathon Rotterdam. Hoewel ze zelf lachend vertelt dat ze waarschijnlijk zelf geen toptijd zal lopen in Rotterdam, is haar deelname inspirerend voor velen.

“Het idee om toch weer deel te nemen aan de NN Marathon Rotterdam ontstond eigenlijk tijdens mijn herstelperiode na de geboorte van mijn jongste kind, ongeveer een jaar geleden”, vertelt Daniëlle. “Ik wilde zien of mijn lichaam de belasting aankon na drie zwangerschappen, en al snel begon ik weer met hardlopen.”

Het pad naar de marathon begon met kleine stappen. ‘’Tussen mijn zwangerschappen door heb ik af en toe wat hardgelopen maar in die periodes kwam ik eigenlijk niet verder dan 5 km.’’ Met de NN Marathon Rotterdam als doel begon Daniëlle met korte afstanden en bouwde ze geleidelijk haar trainingen op. “Ik heb mezelf getest tijdens de DSW Bruggenloop om te zien of ik klaar was voor de uitdaging”, legt ze uit. “Toen dat goed ging, wist ik dat ik klaar was om deel te nemen aan de marathon.”

Met de steun van haar familie, waaronder haar man en drie jonge kinderen, heeft Daniëlle een gestructureerd trainingsplan opgesteld die ook samenvalt met de Road2Rotterdam trainingslopen. Haar weekenden bestaan nu dan ook uit lange duurlopen, waarbij haar kinderen haar vaak aanmoedigen. ‘’De jongste van 1 snapt het soms nog niet zo goed, maar de twee oudsten zijn heel enthousiast en staan te klappen als ik in het weekend weer binnenkom na een lange duurloop. Ik kijk er echt naar uit om ze aan de finish te zien staan op de dag van de marathon,” zegt Daniëlle met een glimlach.

Voor Daniëlle was er absoluut geen twijfel dat ze in Rotterdam de marathon wilde lopen. ‘’Rotterdam voelt echt voor mij als thuis met alle mensen die mij aanmoedigen.’’ Daarom is de NN Marathon Rotterdam voor haar ook meer dan alleen maar een sportevenement. “Het zien van mensen die me aanmoedigen, of ze nu vrienden zijn of gewoon toeschouwers, geeft me kippenvel”, zegt ze.

Na haar deelname in 2017 weet ze wat haar te wachten staat op zondag 14 april. Maar deze keer voelt het anders, vooral met haar kinderen en man die haar inspanningen ondersteunen. “Het wordt een bijzonder moment om aan de start te staan met mijn nieuwe achternaam en wetende dat mijn kinderen aan de finish op me wachten”, zegt ze met trots. Terwijl de dagen aftellen tot #demooiste, staat Daniëlle klaar om haar nieuwe medaille te verdienen, dit jaar met haar gezin langs de zijlijn en haar naam vol trots op haar startnummer.  

 

Deel dit bericht

Meer nieuws