436470473_781533654075049_4101539168243474151_n

Feestelijke en zonnige aftrap van het marathonweekend

Duizenden wandelaars, kids en sportievelingen hebben op zaterdag 13 april het marathonweekend afgetrapt met hun afstand. De iconische Coolsingel vormde ook op de zaterdag het decor voor alle deelnemers en toeschouwers. Een ware warming-up voor de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam op zondag!

The Marathon Rotterdam Walk
Om 07.00 uur opende de Marathon Sport Expo haar deuren voor de enthousiaste wandelaars van The Marathon Rotterdam Walk. De veters van wandelschoenen werden gestrikt en de wandelkaarten werden opgehaald. Om 08.00 uur werd het officiële eerste startschot van het weekend gegeven en gingen de wandelaars van de 15 km van start! Ongeveer drie kwartier later vertrokken ook de deelnemers van de 10 km en de 5 km vanaf de Coolsingel ter hoogte van het WTC. Onderweg kwamen zij stempelposten, een fotopunt en entertainment tegen. De sfeer zat er onder wandelaars goed in, en dat maakte het tot een zeer geslaagde ochtend.

Your Marathon Challenge
Het middagprogramma werd afgetrapt met de Your Marathon Challenge. Deelnemers aan deze afstand legden voorafgaand 41 km af op hun eigen manier en konden hun voortgang bijhouden door middel van een stempelkaart. De laatste 1,195 meter van hun marathon voltooiden ze op het parcours van de NN Marathon Rotterdam. De finish op de Coolsingel was spectaculair en de welverdiende medaille maakte de dag meer dan goed!

NN Kids Runs
De eerste hardlopers van de toekomst stonden om 13.30 uur aan de start van de NN Kids Runs. In waves per leeftijd stonden kinderen van 6 t/m 15 jaar aan de start van de NN Kids Run 1 km en de NN Kids Run 2,5 km. Na een korte warming up van Michel Butter was het tijd om van start te gaan en als een raket over het parcours te vliegen. Alle kinderen werden aangemoedigd door heel veel toeschouwers zoals papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en nog veel meer toeschouwers. Op de Coolsingel werden zij enthousiast ontvangen en kregen zij een welverdiende medaille voor hun topprestatie. En wat waren het allemaal toppers!

City Run
De zaterdag werd feestelijk én met de heerlijke zon afgesloten met de City Run Rotterdam om 15.30 uur. Deze run van 4,2 km vormden voor sommigen een compleet nieuwe ervaring en voor anderen als een voorbereiding op de NN Marathon Rotterdam. Tijdens deze run liepen deelnemers door hartje Rotterdam en bewonderden zij de Wijnhaven, Blaak en natuurlijk de Coolsingel. Deelnemers van jong tot oud kwamen over de finish en kregen net als alle deelnemers een welverdiende medaille omgehangen.

Sportieve prestaties werden neergezet, er werd volop genoten en het weer was optimaal! Het was weer een fantastische aftrap van het marathonweekend. Van toeschouwers tot deelnemers en van vrijwilligers tot sponsoren: bedankt voor deze geweldige dag!

En aan alle deelnemers die morgen van start zullen gaan tijdens de 1/4 Marathon Rotterdam en de NN Marathon Rotterdam, we wensen jullie heel veel succes!

Deel dit bericht

Meer nieuws