nnmr24-deelnemersverhaal-ymc

De Your Marathon Challenge is meer dan een afstand

Iedere woensdagochtend verzamelt een groep enthousiaste wandelaars zich op het Noordereiland voor een gezellige wandeling en een heerlijk samenzijn. Deze wandelgroep, onder leiding van Arthyra de Clerck, geeft ouderen wekelijks de gelegenheid om deel te nemen aan een gezonde activiteit in de vorm van een wandeling met diverse oefeningen onderweg, tevens sociale contacten te onderhouden en bovenal te genieten van de gezelligheid.

De groep, opgericht vijf jaar geleden als een gezondheidsinitiatief voor ouderen, heeft zich ontwikkeld tot een hechte vriendengroep. Jaarlijks nemen ze deel aan de Your Marathon Challenge tijdens het weekend van de NN Marathon Rotterdam. Sommige deelnemers hebben zelfs al vijf keer deelgenomen, een prestatie die met trots verteld wordt. De medaille die bij de Your Marathon Challenge wordt uitgereikt, is voor hen dan ook een echte beloning en het bewijs van hun mooie prestatie.

Voorafgaand aan 13 april leggen deelnemers van de Your Marathon Challenge 41 km af door te wandelen met hun groep van vrienden of familie. De laatste 1,195 km lopen ze dan op zaterdag 13 april samen met velen anderen over een deel van het iconische marathonparcours, met een feestelijke finish op de Coolsingel als beloning voor hun prestatie.

Arthyra’s wandelgroep doet al sinds de eerste editie mee aan de Your Marathon Challenge. Vorig jaar vond een ontroerend ritueel plaats, waarbij Arthyra met een bord liep met extra startnummers, als eerbetoon aan de leden die niet meer konden deelnemen om verschillende redenen. Sommigen waren overleden of konden door ziekte niet aan de start staan. Het was een prachtig gebaar dat liet zien hoe diep deze groep in het hart zit van degenen die eraan deelnemen.

Hoewel de wandelaars elk jaar uitkijken naar de deelname aan de Your Marathon Challenge, draait het vooral om de vriendschappen en sociale contacten die ontstaan tijdens de wekelijkse bijeenkomsten. Elke woensdag brengt een nieuw avontuur met steeds wisselende routes die langs de bijzondere plekken van het Noordereiland leiden. Inmiddels bestaat de wandelgroep vijf jaar en is er een hechte gemeenschap opgebouwd die verder reikt dan de fysieke voordelen van de wekelijkse wandelingen. Deelnemers vinden troost in de warme sociale omgeving die de groep biedt.

Zo is er na de wandeling altijd tijd voor een welverdiende pauze, waarbij de groep geniet van een bakje koffie, thee en wat lekkers. Dit moment van samenzijn is essentieel voor de wandelgroep. Hier krijgen de deelnemers de kans om met elkaar te kletsen, op de hoogte te blijven van elkaars leven en vooral een gevoel van gemeenschap te ervaren. Voor velen is deze wekelijkse ontmoeting meer dan alleen een wandeling; het is een bindende ervaring die eenzaamheid verdrijft. De wandelgroep op Het Noordereiland is dus niet zomaar een wandelgroep; het is een bewijs van vriendschap, doorzettingsvermogen en gemeenschap.

Deel dit bericht

Meer nieuws