2023-marathon-rotterdam-campagnebeeld-3

Be Part of History – Inschrijving geopend voor 43ste editie NN Marathon Rotterdam

Na de spraakmakende winnaars en verbluffende records van afgelopen jaren krijgt de 43ste NN Marathon Rotterdam op zondag 14 april 2024 wellicht nog meer historische glans, onder het motto ‘Be Part of History’. Binnenkort volgen daarover de bijzondere details. Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor alle onderdelen van #demooiste. Wees er snel bij, want de startbewijzen zullen sneller dan ooit uitverkocht zijn.

Organisator Mario Kadiks: “Ik wil nog niet veel verklappen, maar met een enthousiast team is de basis gelegd voor een naar verwachting legendarische editie. Het ‘DNA’ is als het ware geschreven, we zijn er klaar voor. Ik kan mijn taken straks dan ook met een gerust hart overdragen aan Wilbert Lek. Wilbert werk ik vanaf 1 oktober in als Managing Director Events van Golazo Sports Nederland.”

De NN Marathon Rotterdam heeft er ook een nieuwe hoofdsponsor bij. ASICS, de Japanse fabrikant van sportschoenen en -kleding, heeft zich voor minimaal drie jaar verbonden aan het evenement. De missie en filosofie van ASICS en Golazo sluiten nauw op elkaar aan.

Hoogtepunten
De NN Marathon Rotterdam kende sinds 2019 een aantal opmerkelijke hoogtepunten. Zo bracht Abdi Nageeye dat jaar het Nederlands record op 2.06.17. Om het in 2022, als eerste Nederlandse winnaar in de Maasstad, op spectaculaire wijze te verbeteren tot 2.04.56.

In 2021 triomfeerde zijn Belgische boezemvriend Bashir Abdi met een unieke Europese toptijd: 2.03.36. Nooit is in ons land sneller gelopen dan dat parcoursrecord. In april van dit jaar triomfeerde Abdi opnieuw, nu met de tweede tijd ooit gelopen in Rotterdam: 2.03.47. Nageeye kwam deze keer als derde over de finish, na een imponerende opmars vanaf de zevende plaats (2.05.32).

Bij de vrouwen stuntte Nienke Brinkman in 2022 met haar zege én een Nederlands record (2.22.51).

De toppers uit binnen- en buitenland zijn de selecte voorhoede van vele tienduizenden enthousiaste recreanten. Ook zij starten aan de voet van de iconische Erasmusbrug en finishen traditiegetrouw op de bruisende Coolsingel. Kippenvelmomenten.

NK
Voor het tweede achtereenvolgende jaar vormt de 43ste NN Marathon Rotterdam ook het attractieve en feestelijke decor van de Nederlandse kampioenschappen. De titels zijn in handen van Abdi Nageeye en Anne Luijten.

KWF – Ren tegen kanker
De NN Marathon Rotterdam steunt ook deze editie KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij KWF.

Afscheid
Mario Kadiks legde de basis voor de 43ste NN Marathon Rotterdam. Het is ‘zijn’ 35ste als organisator – twee wegens corona uitgestelde marathons niet meegerekend. Na zijn aanvankelijke afscheid in 2021 keerde Kadiks in 2023 door omstandigheden als ad interim terug. Bij Golazo Sports gaat hij verder in de rol van adviseur.

Inschrijven
Het weekend van de grootste, snelste en mooiste marathon van Nederland begint op zaterdag 13 april 2024 met The Marathon Rotterdam Walk (5, 10 en 15 kilometer), de Your Marathon Challenge, de NN Kids Runs (1 en 2,5 kilometer) en de City Run (4,2 kilometer).

Op zondag 14 april volgen de internationale marathon inclusief NK en de ¼ Marathon. De start van de NN Marathon Rotterdam is om 10.00 uur, de laatste loper wordt feestelijk binnengehaald om circa 16.30 uur. Voor alle onderdelen geldt een gelimiteerd aantal deelnemers. In totaal worden 50.000 lopers verwacht.

Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.

Deel dit bericht

Meer nieuws